Upplev Stadsmuseet och Stockholm hemma

Människor sitter i ett vardagsrum och tittar på en tv av gammal modell.

Museet är tillfälligt stängt med anledning av situationen kring det nya coronaviruset. Men du kan ändå uppleva och utforska Stadsmuseets och Stockholms historia digitalt. Här har vi samlat några tips!

Just nu tar vi fram nya inslag som historiefika, quiz, nedslag i Stockholmsutställningen och digitala museiturer. Håll utkik här och i våra sociala kanaler!

Upptäck Stadsmuseet

Digitala Stadsmuseet

Botanisera bland 323 500 fotografier som skildrar huvudstadens historia. Dessutom rapporter, föremål, bildkonst och samtidsfotografi. I Digitala Stadsmuseet hittar du bilder av bland andra dessa fotografer:

Stockholmskällan

Upptäck Stockholms historia i ord, ljud och bild.

Kvinnans plats-podden

Hör om hungersnöd, förbjudet sex, facklig kamp, häxor och mycket mer. Flertalet avsnitt i podden utgår från Stockholmsutställningen i Stadsmuseet.

Filmklipp i arkivet

Stadsmuseets personal bjuder på utvalda pärlor ur stadens historia i adventskalendrar.

Månadens föremål

Under Månadens föremål hittar du berättelser om papperskorgar, plastpåsar, luskammar, fotbollspumpar och andra föremål i Stadsmuseets samlingar.

Blick

Artiklar skrivna av Stadsmuseets personal i serien Blick. Här är några smakprov:

Fogelström

Under Fogelströmåret 2017 uppmärksammade vi författaren Per Anders Fogelström som skulle ha fyllt 100 år.

Byggnadsvård och inventeringar

Här får du råd om hur du gör vid renoveringar, faktablad om fastigheter och inventeringar.

Stockholmia essä

Stadens eget förlag Stockholmia erbjuder gratis nedladdning av boktitlar under Stockholmia essä, till exempel:

Knep & knåp