Bibliotek

Barn i gammaldags kläder står med uppslagna böcker framför bokhyllor.
Barnbibliotek 1911. Fotograf okänd. Bildnr D 346

Stadsmuseets bibliotek har flyttat till Frihamnen. Besök oss gärna, men boka först en tid – se kontaktuppgifter längst ner. Vi har inga hemlån; litteraturen studeras på plats.

Biblioteket samlar framförallt stockholmslitteratur och har cirka 50 000 volymer. Här samsas stora standardverk med universitetsuppsatser och enkla broschyrer.

Biblioteket har särskilt mycket inom områdena byggnadshistoria och arkitektur. Småtrycken som finns i biblioteket är svåra att nå på annat håll.

Geografiska platsnamn är en viktig ingång till informationen i biblioteket. I vår lokala bibliotekskatalog finns många hänvisningar till delar av verk såsom artiklar och kapitel – bland annat samtliga artiklar i S:t Eriks årsbok. Du kan söka i vår bibliotekskatalog på plats i biblioteket i Frihamnen. En del av våra samlingar är dessutom sökbara via den nationella biblioteksdatabasen Libris.

Libris webbplats

Per Anders Fogelströms boksamling

Stockholms stadsmuseum har som gåva 1999 erhållit författaren och Stockholmsskildraren Per Anders Fogelströms samling stockholmiana. 

Per Anders Fogelströms boksamling

Kontakt

E-post: biblioteket.stadsmuseum@stockholm.se

Uppdaterad