Vandring och visning: Ulla Winblads Stockholm

Målning av en kvinna i profil. Hon har rosiga kinder, ljust hår med en vit och blå hätta. Hon har en blå klänning med en vit krage. Kvinnan är troligen Ulla Winblad.
Porträtt med påskriften Ulla Winblad. Anonym konstnär, 1700-tal. Torekällbergets samling. Foto: Johan Stigholt.

1700-talets Stockholm genom berättelsen om verklighetens Ulla Winblad – om identitetsstöld och rätten till bilden av sig själv. #1700-tal #genus #identitet

Inne i Stadsmuseets utställning ”Mitt liv som Ulla Winblad” berättar vi om verklighetens Ulla; Maria-Christina Kiellström, med ämnen som makt, genus, identitetsstöld och källkritik. Om kvinnan som gick till historien som Bellmans musa. Utomhus i Gamla stan ges en övergripande bild av staden i framförallt 1700-talets andra hälft, med politiska motsättningar, världsomvälvande händelser och personer i händelsernas centrum.

En kombinerad vandring/visning, där vi delar tiden med att gå inne på museet och ute på stan.

Längd: 45 minuter + 45 minuter
Sträcka: cirka 2 kilometer