Erbjudande till lärare

Fotografi av en skolsal där barnen sitter på rad i träskolbänkar. En lärarinna står framme vid katedern och tittar på barnen. Ett av barnen står längre bort i bilden vid en karta över Europa.
Skolsal på Maria folkskola, cirka 1898–1902. Foto: okänd.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för lärare och pedagoger för att få uppdateringar med erbjudanden och information om nyheter.

Utklipp från senaste lärarbrevet:

Välkommen till lärarkväll i januari 2023!

I januari bjuder Stadsmuseet i Stockholm in till gemensam lärarkväll med K.A. Almgrens sidenväveri, i sidenväveriets lokaler på Södermalm. Välj antingen torsdag 26 januari 17.30–19.00 eller tisdag 31 januari 17.30–19.00.

Kvällen har fokus på industrialiseringen och du får höra om museernas pedagogiska verksamhet. Vi presenterar bland annat vår gemensamma tema-halvdag om industrialiseringen som går att boka som projekt inom Skapande skola (årskurs 7–9) från och med april 2023. Läs mer via följande länk: Från fabrik till arbetarhem.

Under kvällen får du också en visning av K.A. Almgrens sidenväveri. På visningen får du uppleva Almgrens sidenväveris kulturhistoriska vävsal från 1862, en gång Skandinaviens största kvinnoarbetsplats, höra mer om människoöden på väveriet under industrialismen, och se tyger och sjalar som vävts på Almgrens från 1850-talet och framåt.

Anmälan

Anmälan till lärarkvällen sker via formuläret i följande länk: Anmälningsformulär till lärarkvällar i januari 2023. Välj datum, antingen torsdagen den 26 januari eller tisdagen den 31 januari. Deltagandet är kostnadsfritt och exklusivt för dig som lärare och pedagog. Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn.

Plats: K.A. Almgrens sidenväveri, Repslagargatan 15A (närmaste T-bana: Slussen). Läs mer om lokalens tillgänglighet här.

Tid och upplägg: 17.30, då macka och kaffe serveras. Klockan 17.45 inleds presentation av museernas pedagogiska verksamhet samt en efterföljande visning av Almgrens sidenväveri. Sluttid cirka klockan 19.00.

För den som är intresserad av att söka pengar för Skapande skola kommer ansökningsunderlag att finnas på plats. Deadline för Skapande skola-projekt läsåret 2023/2024 är den 3 februari 2023.

Anpassade vandringar och visningar

Museets pedagoger har även stor vana vid elever med särskilda behov. Berätta om dina elevers behov för bokninen så lägger vi upp visningen efter vad som passar er bäst. Bokningens kontaktuppgifter och öppettider

Mer information

Hör av dig till oss om du vill veta mer om Stadsmuseets pedagogiska verksamhet: pedagogik.stadsmuseet@stockholm.se (ej bokning).

Nyhetsbrev till lärare och pedagoger

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inbjudningar till lärarkvällar, kurser och annan information om vår skolverksamhet.

För att prenumerera på nyhetsbrevet, skicka ett mail till pedagogik.stadsmuseet@stockholm.se och skriv "nyhetsbrev" i ämnesraden.

I samband med din anmälan samtycker du tillatt visparar och använder uppgifterna du uppger i detta formulär för att göra utskick av nyhetsbrev till dig. Vi lämnar inte ut dina uppgifter till tredjepart.

Uppdaterad