Erbjudande till lärare

Fotografi av en skolsal där barnen sitter på rad i träskolbänkar. En lärarinna står framme vid katedern och tittar på barnen. Ett av barnen står längre bort i bilden vid en karta över Europa.
Skolsal på Maria folkskola, ca 1898–1902. Foto: okänd.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för lärare och pedagoger för att få uppdateringar med erbjudanden och information om nyheter.

Utklipp från senaste lärarbrevet:

Gratis lärarvisning - Stuckatörens våning

Den 17 december 2021 klockan 17.30 ordnar vi en lärarvisning av Stuckatörens våning på cirka 1,5 timme. 

Under kvällen får du också förhandsinformation om de skolprogram som från och med mars 2022 kommer att erbjudas i två av Stadsmuseets lägenheter på stan, Stuckatörens våning och Barnrikehuset från 1937.

Gratis lärarvisning - Vems är du? De nationella minoriteternas historia i Stockholm

Stadsmuseet erbjuder en lärarvisning utifrån utställningen Vems är du? den 3 februari 2022 klockan 17.30. Utställningen visas på Stadsmuseet mellan 29 januari–22 augusti 2022 och skildrar de nationella minoriteternas historia, liv och livsvillkor i Stockholm. För skolgrupper kommer visningar av utställningen att erbjudas under perioden mars–maj 2022. Mer information kommer.

För anmälan till någon av lärarvisningarna som är exklusivt för dig som är lärare eller pedagog, maila ditt namn och skola samt namnet på den aktuella visningen till: boka.stadsmuseet@stockholm.se

OBS! Begränsat antal platser. Först till kvarn.

Anpassade vandringar och visningar

Museets pedagoger har även stor vana vid elever med särskilda behov. Berätta om dina elevers behov för bokninen så lägger vi upp visningen efter vad som passar er bäst. Bokningens kontaktuppgifter och öppettider

Mer information

Hör gärna av dig till antikvarie Sara Danielsson om du vill veta mer om Stadsmuseets pedagogiska verksamhet och program (ej bokning).

E-post: sara.danielsson@stockholm.se

Nyhetsbrev till lärare och pedagoger

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inbjudningar till lärarkvällar, kurser och annan information om vår skolverksamhet. 

Välj prenumeration

I samband med din anmälan samtycker du till att vi sparar och använder uppgifterna du uppger i detta formulär för att göra utskick av nyhetsbrev till dig.

Vi lämnar inte ut dina uppgifter till tredje part.

Du kan alltid ändra dig genom att trycka på avregistreringslänken som alltid finns i varje nyhetsbrev.

Uppdaterad