Erbjudande till lärare

Fotografi av en skolsal där barnen sitter på rad i träskolbänkar. En lärarinna står framme vid katedern och tittar på barnen. Ett av barnen står längre bort i bilden vid en karta över Europa.
Skolsal på Maria folkskola, cirka 1898–1902. Foto: okänd.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för lärare och pedagoger för att få uppdateringar med erbjudanden och information om nyheter.

Utklipp från senaste lärarbrevet:

Välkommen till lärarvandring i världsarvet Skogskyrkogården

Datum: Torsdagen den 12 maj 2022 kl. 17.30 bjuder Stadsmuseet dig som är lärare eller pedagog på lärarvandring i världsarvet Skogskyrkogården.

Upplägg: Vi vandrar genom landskapet och besöker ett kapell i det som är en av den moderna arkitekturens viktigaste verk. Vi berättar om platsens bakgrund och utformning, om världsarv, begravningsverksamhet och hur skolvisningarna fungerar.

Startplats: Insidan av huvudentrén Sockenvägen vid informationstavlorna. Vi bjuder på macka och dryck vid uppstart. Vandringen tar max 1,5 timme.

Anmälan: gör din anmäl här. ALLA PLATSER ÄR UPPBOKADE.
OBS! Begränsat antal platser. Först till kvarn.

Anpassade vandringar och visningar

Museets pedagoger har även stor vana vid elever med särskilda behov. Berätta om dina elevers behov för bokninen så lägger vi upp visningen efter vad som passar er bäst. Bokningens kontaktuppgifter och öppettider

Mer information

Hör gärna av dig till antikvarie Sara Danielsson om du vill veta mer om Stadsmuseets pedagogiska verksamhet och program (ej bokning).

E-post: sara.danielsson@stockholm.se

Nyhetsbrev till lärare och pedagoger

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inbjudningar till lärarkvällar, kurser och annan information om vår skolverksamhet. 

Välj prenumeration

I samband med din anmälan samtycker du till att vi sparar och använder uppgifterna du uppger i detta formulär för att göra utskick av nyhetsbrev till dig.

Vi lämnar inte ut dina uppgifter till tredje part.

Du kan alltid ändra dig genom att trycka på avregistreringslänken som alltid finns i varje nyhetsbrev.

Uppdaterad