Besök Stadsmuseet på egen hand

Fotografi av barn som springer upp för trappan i Stadsmuseet. I bakgrunden syns ett stort fönster.
Ungdomar på språng i Stadsmuseets stora trapphus. Foto: Andreas Hviid.

Stadsmuseet vid Slussen lämpar sig väl för utforskande på egen hand!

Skolgrupper är välkomna att besöka Stadsmuseet på egen hand. Här nedanför finns information som kan vara bra att känna till.

Vi ber er att på förhand maila information om vilken skola som kommer, när ni vill komma och hur många ni är som kommer. Skicka ett mail till e-postadresen nedan:
boka.stadsmuseet@stockholm.se

Matsäcksrum

Tyvärr kommer vi inte att ha vårat matsäcksrum "Hyllan" öppen för besökare under hösten 2021.

Tillgänglighet på museet

Information om museets tillgänglighet

Elise och det Magiska huset

Läs boken Elise och det magiska huset och gå på egen historiejakt i huset. Du kan hämta karta vid museets entrédisk. Passar yngre besökare från ca 6 år. Det går även bra att göra denna aktivitet utan att ha läst boken. På Stadsmuseets Youtubesida kan du lyssna  på inledningen om Elise.

Lilla djurspåret

Gå på jakt efter djuren i Stockholms historia! Detta passar för de yngre barnen, mellan 3–6 år. Kartan Lilla djurspåret finns att hämta i entrén.

Ljudvandring

Upplev ljudvandringen Andarna ekar på Stadsmuseet. Ladda mobilen, packa med hörlurar och följ med på en gratis ljudvandring i huset och upptäck dess verkliga historia.

Passar besökare från ca 12 år, och tar cirka 35 minuter. Det finns gratis wifi i Stadsmuseet, nät: StockholmPublic. Mer praktisk information finns vid museets entrédisk. Läs mer om ljudvandringen här.