Besök Stadsmuseet på egen hand

Fotografi av barn som springer upp för trappan i Stadsmuseet. I bakgrunden syns ett stort fönster.
Ungdomar på språng i Stadsmuseets stora trapphus. Foto: Andreas Hviid.

Stadsmuseet vid Slussen lämpar sig väl för utforskande på egen hand!

Skolgrupper är välkomna att besöka Stadsmuseet på egen hand. Här nedanför finns information som kan vara bra att känna till.

Vi ber er att på förhand maila information om vilken skola som kommer, när ni vill komma och hur många ni är som kommer. Skicka ett mail till följande-postadress:
boka.stadsmuseet@stockholm.se

Matsäcksrum

I matsäcksrummet Hyllan på Stadsmuseets bottenplan finns möjlighet för skolgrupper att äta medhavd matsäck. Om ni som skolgrupp vill utnyttja matsäcksrummet i anslutning till besök på Stadsmuseet, meddela det i samband med att ni anmäler ert besök till e-postadress:
boka.stadsmuseet@stockholm.se

Tillgänglighet på museet

Information om museets tillgänglighet

Elise och det Magiska huset

Läs boken Elise och det magiska huset och gå på egen historiejakt i huset. Du kan hämta karta vid museets entrédisk. Passar yngre besökare från cirkaa 6 år. Det går även bra att göra denna aktivitet utan att ha läst boken.

Lilla djurspåret

Gå på jakt efter djuren i Stockholms historia! Detta passar för de yngre barnen, mellan 3–6 år. Kartan Lilla djurspåret finns att hämta i entrén.

Ljudvandring

Upplev ljudvandringen Andarna ekar på Stadsmuseet. Ladda mobilen, packa med hörlurar och följ med på en gratis ljudvandring i huset och upptäck dess verkliga historia.

Ljudvandring