Skola

Vi har ett brett skolprogram som passar alla åldrar och kan anpassas efter önskemål för alla typer av grupper, från förskola till gymnasium, vuxenutbildning och sfi-klasser.

Här ovan hittar ni utbudet för skolor, men vi tar också emot bokningar från vårt ordinarie bokningsbara utbud. Du hittar utbudet här.

Museets pedagoger har även stor vana vid elever med särskilda behov. Berätta om just dina elevers behov vid bokningstillfället så lägger vi upp visningen efter vad som passar er bäst. Har klassen ett extra behov av lugn och ro kan vi ibland boka in en klass på måndagar när museet annars håller stängt. 

Matsäcksrum

I matsäcksrummet Hyllan på Stadsmuseets bottenplan finns möjlighet för skolgrupper att äta medhavd matsäck. Om ni som skolgrupp vill använda matsäcksrummet i samband med ert besök på Stadsmuseet, meddela det i vid bokning av aktivitet, eller när ni anmäler ert besök på egen hand till e-postadress:
boka.stadsmuseet@stockholm.se

Skapande skola

Under läsåret 2022–2023 erbjuder vi tre Skapande skola-projekt, speciellt utformade för årskurs F–6. Projekten syftar till att levandegöra Stockholms historia på plats i museet. Läs mer här.

För mer information om hur du ansöker om bidrag för Skapande skola besök Kulturrådets hemsida.

Nyhetsbrev för lärare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inbjudningar till lärarkvällar, kurser och annan information om vår skolverksamhet.

Anmäl dig till nyhetsbrevet, nytt fönster

I samband med din anmälan samtycker du tillatt visparar och använder uppgifterna du uppger i detta formulär för att göra utskick av nyhetsbrev till dig.

Frågor om vår pedagogiska verksamhet

Hör gärna av dig till antikvarie Sara Danielsson om du vill veta mer om Stadsmuseets pedagogiska verksamhet (ej bokning). 
sara.danielsson@stockholm.se

Stockholmskällans lektionsbank

Här kan du se alla lektioner som Stockholmskällan har satt ihop.

Stockholmskällan

Kontakta bokningen

Telefon: 08-508 31 620, tisdag–fredag 09.30–11.30
e-post: boka.stadsmuseet@stockholm.se

Uppdaterad