Grundskola

Bild från Handelsstaden 1720–1860. På bilden syns den förmögne handelsmannen Schwan och hans piga. Foto: Mattias Ek

Följ med på vandring! Hör om hur man bott i Stockholm genom tiderna, stort, trångt eller till och med på gatan. Just nu pågår planering av skolprogram utifrån den nya utställningen. De kommer att presenteras i höst och vi börjar visa dem under vårterminen 2020.

Bokning

Läs mer: Bokning för grupper och skolor

Museets guldkorn - visning i museet: 900 kronor. Gäller dagtid fram till och med 16.00. Visningarna är momsfria. Tid: Cirka 55 minuter, max 30 deltagare. Guiden visar sina personliga favoriter och ni kan möta allt från ryska handelsmän, krogmadammer och häxanklagade kvinnor till fabriksarbetare, nattsuddare och bilburen ungdom. Vi rör oss på museets tre plan vilket innebär många förflyttningar och trappor. Det går även att anpassa besöket till grupper med särskilda behov.

Skolvandring på stan: 1 300 kronor. Gäller dagtid till och med 16.30 på vardagar. Priset inkluderar 25 procent moms.

Övriga tider gäller ordinarie priser.

I museet

Följ med på en hisnande resa från en liten plats i norra Europas utkant till en urban, skandinavisk metropol. Genom tre våningsplan tar vi dig från stormaktsdrömmar till häxprocesser, industrialism och folkhemsideal. 

På stan

I vandringar på stan berättar vi om spännade händelser ur historien. Hus, gator och torg där händelserna utspelade sig ligger ju ofta kvar! Att vandra är ett fantastiskt sätt att lära känna sin stad.

Uppdaterad