Erbjudande till lärare

Marknadsbesökare på Lövmarknaden vid Riddarholmskanalen på Riddarholmen. Flickan i förgrunden blåser i en lergök och i bakgrunden skymtar Riddarholmskyrkan. 1890–1899. Fotograf: Severin Nilsson

Staden är full av berättelser och ledtrådar om hur staden en gång har sett ut och om hur stockholmarnas liv har varit. Inte minst utifrån barns perspektiv.

Därför satsar Stadsmuseet hösten 2021 stort på stadsvandringar. Samtliga vandringar är anpassade till kurs och läroplan – allt för att din grupp ska få en unik upplevelse.

I utbudet här intill hittar du både många nya vandringar och en del tidigare favoriter.

För att fortsatt kunna följa riktlinjer vad gäller covid-19 och ge en bra upplevelse för alla delar vi upp klassen i två mindre grupper med en pedagog till varje grupp. Det betyder att det är max 15 elever i varje grupp och det innebär ingen merkostnad för skolan. Våra vandringar är 1–1,5 timme och priset är 1 300 kronor.

Anpassade vandringar och visningar

Museets pedagoger har även stor vana vid elever med särskilda behov. Berätta om dina elevers behov för bokninen så lägger vi upp visningen efter vad som passar er bäst. Bokningens kontaktuppgifter och öppettider

Mer information

Hör gärna av dig till antikvarie Sara Danielsson om du vill veta mer om Stadsmuseets pedagogiska verksamhet och program (ej bokning).

E-post: sara.danielsson@stockholm.se

Nyhetsbrev till lärare och pedagoger

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inbjudningar till lärarkvällar, kurser och annan information om vår skolverksamhet. 

Välj prenumeration

I samband med din anmälan samtycker du till att vi sparar och använder uppgifterna du uppger i detta formulär för att göra utskick av nyhetsbrev till dig.

Vi lämnar inte ut dina uppgifter till tredje part.

Du kan alltid ändra dig genom att trycka på avregistreringslänken som alltid finns i varje nyhetsbrev.

Uppdaterad