Besök på egen hand

Ungdomar går uppåt i stora trapphuset på museet. Foto: Andreas Hviid

Skolgrupper är välkomna att besöka Stadsmuseet även utan guide. Här nedanför finns information som kan vara bra att känna till.

Besök på egen hand

Skolgrupper är välkomna att besöka Stadsmuseet även utan guide. Men för att fortsatt kunna följa riktlinjer vad gäller covid-19 och ge en bra upplevelse ber vi er göra en föranmälan. Detta för att säkerställa att ni får plats och undviker krockar i entrén eller att vi måste säga nej på plats av säkerhetsskäl. Grupper som bokat en visning med guide är alltid garanterade att komma in.

Tyvärr kommer vi inte att ha vårat matsäcksrum "Hyllan" öppen för besökare under hösten. Detta på grund av rådande situatoin kring covid-19.

Tips!

Läs boken Elise och det magiska huset och gå på egen historiejakt i huset (det går även bra att göra denna aktivitet utan att ha läst boken). Du kan hämta karta vid museets entrédisk. Passar yngre besökare från ca 6 år Läs mer här

Upplev ljudvandringen: Andarna ekar på Stadsmuseet. Ladda mobilen, packa med hörlurar och följ med på en gratis ljudvandring (35 min) i huset och upptäck dess verkliga historia. Praktisk information finns vid museets entrédisk. Passar besökare från ca 12 år. Läs mer här

Uppdaterad