Förskola och årskurs 0–3

Museet är tillfälligt stängt

 Aktuell information om museet och situationen kring coronaviruset.

Barn leker med dockfigurer i en uppbyggd husmodell.
Stockholms silhuett ger inramning till det nya dockhuset. Foto: Ernesto Garzón

Stadsmuseet har ett brett skolprogram med något för alla. Våra visningar utifrån den nya utställningen på museet och presenteras här. De går att boka nu och vi börjar visa dem under vårterminen 2020.

Visning i museet

Barn i stan

Hur har det varit att vara barn i Stockholm? Vad kan vi känna igen och vad har förändrats?Under visningen får eleverna möjlighet att utveckla sin kunskap om hur Stockholm sett ut under olika tider. Vi får även lära oss om människors levnadsvillkor, speciellt barnens. Vi upplever föremål, miljöer, platser och källmaterial med flera av våra sinnen. Pedagogen berättar om lek och kamratskap såväl som nödår och hårda tider.

Längd: 1 timme, max antal deltagare: 30, pris: 900 kronor

Vandring på stan

I vandringar på stan berättar vi om spännade händelser ur historien. Hus, gator och torg där händelserna utspelade sig ligger ju ofta kvar! Att vandra är ett fantastiskt sätt att lära känna sin stad.

Astrid Lindgrens sago-Stockholm

Upptäck platser och miljöer som inspirerat till berättelserna om Mio min Mio, Pippi Långstrump och Karlsson på taket. Astrids sagoskatt är stor, vacker, mäktig. Inget ämne är för farligt, ingen person oviktig. Hon skrev sina böcker för hand hemma i sängen, men inspirationen till sagorna kom när hon vandrade runt och betraktade livet. Turen går genom Astrid Lindgrens gamla bostadskvarter i Vasastan med start i Tegnérlunden – hennes favoritplats – där platser, skulpturer och hus känns igen från Astrid Lindgrens sagovärld. Guldäpplet från Mio Min Mio hör också hemma här. Lyssna på berättelserna, bli inspirerad själv. Kanske finns en ny Astrid bland er som hänger med?

Längd: 1-1,5 timme, max antal deltagare: 30, pris: 1300 kronor

Världsarvet Skogskyrkogården

Gratis skolvisningar, dagtid 08.00–16.00. Mer information om skolbesök till Världsarvet Skogskyrkogården finns här: läs mer om Skogskyrkogården

Bokning

Telefon bokningar: 08-508 316 20 (tisdag–fredag 09.30–11.30)

E-post:boka.stadsmuseet@stockholm.se

Priserna här gäller dagtid till och med 16.30 på vardagar. Övriga tider gäller ordinarie priser.

Det finns ett matsäcksrum på "Hyllan" som ligger i nära anslutning till entrén. Det går ej att reservera plats.

Uppdaterad