Program för skola

Stadsmuseet har ett brett skolprogram med något för alla, från förskoleklasser till gymnasiet. Stadsmuseets byggnad är stängd för renovering och öppnar igen 27 april 2019.

Visningar och vandringar

För stadsvandringar och visningar gäller särskilda skolpriser, se Priser och bokning. Från och med 4 mars kan du boka visningar. Under perioden 6 maj till 14 juni finns några tider för skolvisningar av museets Guldkorn. Till hösten kommer ett utökat skolprogram med visningar utifrån epoker, teman mm.

I menyn till höger hittar du program för respektive årskurs. 

Lärarkvällar och nyhetsbrev

Stadsmuseet ordnar inte bara visningar för lärare med elever, vi anordnar även lärarkvällar på olika teman. Lärarkvällarna är gratis men kräver föranmälan.

Vill du ha information om kommande lärarkvällar och aktuella program och erbjudanden för skolan? Hör av dig till lin.annerback@stockholm.se så får du vårt nyhetsbrev för lärare.

Stockholmskällan

Källan till Stockholms historia,en webbplats där du kan söka efter bilder, kartor och andra historiska originaldokument från Stockholms stads samlingar, som på olika sätt berättar om Stockholms och stockholmarnas historia. Stockholmskällan riktar sig främst till elever och lärare, från grundskolans årskurs 6 till och med gymnasiet.

Till Stockholmskällan

Uppdaterad