Program för skola

Bild från Industristaden 1860–1921. Här får vi uppleva insatser för stadens barn – och kanske leka litet i dockhuset. Foto: Mattias Ek

Stadsmuseet har ett brett skolprogram med något för alla, från förskoleklasser till gymnasiet. Nya visningar utifrån den nya utställningen på museet presenteras här och vi börjar visa dem under vårterminen 2020 och de går att boka från 1 november. Fram till dess erbjuder vi visningen Museets guldkorn.

Visningar och vandringar

För stadsvandringar och visningar gäller särskilda skolpriser, se Priser och bokning

I menyn till höger hittar du program för respektive årskurs. 

Lärarkvällar och nyhetsbrev

Stadsmuseet ordnar inte bara visningar för lärare med elever, vi anordnar även lärarkvällar på olika teman. Lärarkvällarna är gratis men kräver föranmälan.

Vill du ha information om kommande lärarkvällar och aktuella program och erbjudanden för skolan? Hör av dig till anna.seidevall-bystrom@stockholm.se så får du vårt nyhetsbrev för lärare.

Stockholmskällan

Källan till Stockholms historia,en webbplats där du kan söka efter bilder, kartor och andra historiska originaldokument från Stockholms stads samlingar, som på olika sätt berättar om Stockholms och stockholmarnas historia. Stockholmskällan riktar sig främst till elever och lärare, från grundskolans årskurs 6 till och med gymnasiet.

Till Stockholmskällan

Uppdaterad