Nya Medeltidsmuseet söker projektledare

Medeltidsmuseet ska flytta och nyetableras i Gamla stan. Vid Stortorget, invid Storkyrkan, planeras nu Stockholms stads största museisatsning på decennier. Vi söker nu en projektledare som ska ha övergripande ansvar för genomförandet av denna satsning.

Det nya museet kommer att berätta om livet i den medeltida staden, om Stockholms uppkomst och om Gamla stans utveckling. Utifrån aktuell forskning presenteras utställningar som sätter museiföremålen och den helt unika platsen i centrum. Utställningarna prläglas av en gestaltning av högsta kvalitet som ger historien liv, bland annat genom att ta till vara de möjligheter som ryms i ny teknik.

Du ansvarar för utvecklingen av nya Medeltidsmuseets publika lokaler och permanenta utställningar. Ansvaret för utställningar inkluderar produktion av innehåll och att tillsammans med scenograf utarbeta utformningen av utställningen. Du driver upphandlingsprojekt tillsammans med stadens upphandlingskonsulter och samordnar diverse tjänster, leverantörer och transporter.

Som projektledare leder du projektgruppen med ansvar för arbetsledning och budget. Du motiverar samt ger råd och stöd till projektets medarbetare och arbetar för att skapa ett positivt och kreativt utvecklings- och arbetsklimat. Du representerar, leder och utvecklar verksamheten i samråd med ansvariga chefer och deltar aktivt i såväl lång- som kortsiktig planering.

Under tiden som det nya Medeltidsmuseet är under utveckling kommer du att tillhöra en särskild utvecklingsorganisation med placering på avdelningens stab.

Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Sista ansökningdag 7 juni.

Läs mer om tjänsten och gör din ansökan hos Lediga jobb på Stockholms stads webbplats

Medeltidsmuseets webbplats