Nya Medeltidsmuseet söker forskningsledare

Som forskningsledare arbetar du med att leda, utveckla och koordinera den forsknings- och utvecklingsverksamhet som byggs upp med koppling till det nya Medeltidsmuseet samt bistå med att integrera och kommunicera forskningsbaserad kunskap i verksamheten. I tjänsten ingår viss tid för egen forskning.

Medeltidsmuseet ska flytta och nyetableras i Gamla stan. Vid Stortorget, invid Storkyrkan, planeras nu Stockholms stads största museisatsning på decennier.

Museet ska utgöra en viktig infrastruktur och en motor för forskning om Stockholms äldre historia och medeltiden. Museet ska också ha rollen som Stockholms arkeologiska museum, med uppgiften att långsiktigt verka för kunskapsuppbyggnaden inom området.

Du samverkar med andra forskningsaktörer genom forskningsnätverk och andra kanaler, såväl nationellt som internationellt. Du identifierar för verksamheten aktuella och angelägna forskningsfrågor och initierar projektansökningar och samarbeten kopplade till såväl FoU-projekt som publik verksamhet.

Under tiden som det nya Medeltidsmuseet är under utveckling kommer du att tillhöra en särskild utvecklingsorganisation med placering på avdelningens stab. När Medeltidsmuseet åter öppnar kommer tjänsten som forskningsledare att vara placerad där.

Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Sista ansökningdag 7 juni.

Läs mer om tjänsten och gör din ansökan hos Lediga jobb på Stockholms stads webbplats

Medeltidsmuseets webbplats