Om Stadsmuseet

Dekorerat fönsterparti med utsikt över Slussen
Foto: Mattias Ek.

Aktuella. Personliga. Viktiga. Angelägna. Historiska. Roliga. Mörka. Vackra. Stora. Små. Staden är fylld av berättelser.

Vi ser det som vår uppgift att tillgängliggöra dessa berättelser. Vi gör det genom att samla, forska, värna, bevara, beskriva, dokumentera, engagera, förarga, förtjusa, debattera, inspirera, lära, lyssna och underhålla.

Berättelserna får oss att minnas vår stads historia. Berättelserna ger oss också perspektiv på vår stad i vår egen tid. Och samtidigt som vi blickar bakåt skapar vi genom våra liv i staden framtidens berättelser om Stockholm.

Stadsmuseets idé är att finnas mitt i allt det där. Mitt i berättandet. Vi vill vara en plats för Stockholmsberättelser. En plats för stockholmare och stadens besökare.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om vad som händer framöver!