Frågesport: Stockholm genom linsen

""
Iversons Gränd, nuvarande Iversonsgatan, mot Roslagstorg. I fonden syns husen i kvarteret Höjden, bakom dessa reser sig Johannes kyrktorn. Husen närmast i bild revs 1911. Men det visste du väl förstås redan? Foto: Kasper Salin, årtal 1905–1909.
 • Öppettid

  Torsdag 8 december

  18.30–19.30

 • Pris

  Gratis

 • Plats

  Stadsmuseet

  Salongen, plan 1

Här får du chansen att briljera med dina Stockholmskunskaper. Känner du igen dig i de gamla fotografierna?

Följ med på en resa genom Stockholm i tid och rum. Utifrån gamla fotografier letar vi oss igenom hela staden och gissar vilka platser som avbildats. Känner du igen dig i de gamla fotografierna? Var är vi? Pris till vinnarna som sig bör.

Frågesporten leds av Stadsmuseets antikvarier Hille Lehti och Katinka Bergvall.

Tillgänglighet

Det går bra att besöka programmet med barnvagn och med rullstol.