Staden & vi: 80-plus – stockholmare berättar

En äldre man tittar in i kameran.
Lutfi Özkök, en av de intervjuade i projektet. Foto: Johan Stigholt

Tisdag 6 december

Droppa in

Salongen, plan 1

En kort föreläsning om ett projekt där äldre människor i staden intervjuats om sina liv och erfarenheter.

I Stadsmuseets samtidsdokumenterande verksamhet har det genomförts ett projekt där äldre personer intervjuas för att tillvarata deras kunskap. I projektet ”80-plus – intervjuer med äldre” har fjorton personer dokumenterats och deras erfarenheter tillförts museets samlingar.

Här presenteras fyra av dem: Agnes Törnblom – ”Väck mig mitt i natten och jag kan måtten till ett bra kök”, Inger Berglund – ”Idrotten är kryddan i mitt liv”; Lütfi Özkök, poet och fotograf; Reinhold Wottle, barnsoldat, språkfantast, resebyråman och tidningsbud.

Föreläsare: Piamaria Hallberg, etnolog

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden. Under hösten 2022 utgår alla föreläsningar från artiklar i årsboken ”Stadsvandringar 19”.

Stadsvandringar 19