Skräck på stadens gator – med guldkant

Gårdshus nattetid med tända fönster.
Gård på Banérgatan. Foto: Lennart af Petersens, 1960.

Tisdag 29 november

175/85 kronor

Hörsalen, plan 2

Det är mörkt över Stockholm. Gatorna är tomma men fasansfulla saker händer i mörkret. Likdelar, pest och mördade barn.

I detta dramatiserade föredrag, berättat av Johan Theodorsson skådespelare och berättare, möter vi sexförbrytare som spred skräck på Stockholms gator och kvinnor som blev levande begravda.

Vi får ta del av groteska avrättningar hämtade direkt ur stadens protokoll och andra skrämmande händelser som ligger som dolda lager i stadens historia.

Kvällen inleds med ett tidstypiskt verk av musik, text eller karaktär av Lena Lövdahl, skådespelare och musiker.

I biljetten ingår ett urval av våra museimackor med lax, skagen, rosfbiff, chevre eller falafel. Till det serveras alkoholfritt bubbel, cider och vatten.

Lokalen är utrustad med hörslinga.