Teckna ett museum: Glada gamänger i Stockholmsnatten

Biljettsläpp 16 augusti

Köp biljett

Samlingsplats står på biljetten

I kväll är det 1920-tal och Stockholm börjar faktiskt likna en riktig storstad med affärsgator, höghus, neonreklam och nöjesliv.

På jazziga uteställen dansar unga människor nya modedanser som chockar äldre generationer. Kvinnorna klipper håret kort. Männens ideal är dandyn med ögonsmink och slank figur.

Teckna ett museum

Vi tecknar oss i höst genom museets utställning om Stockholms utveckling under 500 år. Vi gör ett nytt nedslag vid varje tillfälle.

Vår ciceron Lena Lövdahl berättar om tiden och händelser i staden utifrån kvällens plats i utställningen. Tecknaren Juha Nyberg leder oss och hjälper till med tips och råd för den som så önskar.

Ditt motiv kan vara olika föremål, museets vaxdockor, stilleben eller skildringar, du bestämmer.

Alla ges möjligheten att teckna utifrån sin egen tolkning och sitt personliga uttryck, såväl i stil som teknik. Tusch, kol, blyerts, färgpennor, pastell eller digitalt. Låt dig inspireras!

Det går bra att delta med barnvagn eller med rullstol.

""
Hämta höstens tryckta program!