Staden & vi: Rådhusregistratorn som älskade män

""
 • Öppettid

  Tisdag 15 november

  17.00–17.45

 • Pris

  Gratis

  Droppa in

 • Plats

  Stadsmuseet

  Salongen, plan 1

En kort föreläsning om en homosexuell mans liv utifrån åttiosex anteckningsböcker.

Redan 1906, som trettonåring, skrev Vänersborgspojken Fritiof Englund om sina känslor för män, känslor som vid den tiden var förbjudna. Englund fortsatte att skriva sina dagboksnoteringar långt fram i livet, ibland på schiffer. De sträcker sig mellan 1905 och 1961.

Föreläsare: Frida Starck Lindfors, antikvarie

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden. Under hösten 2022 utgår alla föreläsningar från artiklar i årsboken ”Stadsvandringar 19”.

Stadsvandringar 19