Slussen i bild under 150 år fram till idag – med guldkant

""
Vy över Slussen mot nordväst. Ingen biltrafik är synlig på grund av bensinransonering efter 18.00. Foto: John Kjellström/Svenska Dagbladet, 1956.

Tisdag 15 november

175/85 kronor

Hörsalen, plan 2

Följ med på en vandring i bilder och se hur Stockholm förvandlats genom tiderna med hjälp av gediget bildmaterial från digitala Stadsmuseet.

Ciceron är Hans Arnbom från SVT. Hans har arbetat tillsammans med Hans Villius & Olle Häger under 20 år, en erfarenhet som gett honom goda kunskaper i hur man berättar om en bild.

Hans Arnbom: När jag för några år sedan hittade det Digitala Stadsmuseet på nätet så blev det startskottet till de nu över 100 stockholmshistoriska spaningar jag gjort på Facebook. De tre föredrag jag skall hålla hösten 2022 kommer därifrån.

På denna plats har landvägen & sjövägen korsats under en lång tid. För att möta nya tiders krav så har området tvingats att bygga om flera gånger. Vi följer de olika skepnaderna under 150 år.

Kvällen inleds med ett tidstypiskt verk av musik, text eller karaktär av Lena Lövdahl, skådespelare och musiker.

I biljetten ingår ett urval av våra museimackor med lax, skagen, rosfbiff, chevre eller falafel. Till det serveras alkoholfritt bubbel, cider och vatten.

Lokalen är utrustad med hörslinga.