Teckna ett museum: Smuts, elände och mamsell Josabeth

Biljettsläpp 16 augusti

Köp biljett

Samlingsplats står på biljetten

I kväll besöker vi ett Stockholm som är smutsigt och trångt. Rent vatten är en bristvara. Medellivslängden i staden är bara 35 år, kortare än på landsbygden.

Här får du teckna den smutsiga gatan eller pusta ut hos mamsell Josabeth i hennes trivsamma hem.

Teckna ett museum

Vi tecknar oss i höst genom museets utställning om Stockholms utveckling under 500 år. Vi gör ett nytt nedslag vid varje tillfälle.

Vår ciceron Lena Lövdahl berättar om tiden och händelser i staden utifrån kvällens plats i utställningen. Tecknaren Juha Nyberg leder oss och hjälper till med tips och råd för den som så önskar.

Ditt motiv kan vara olika föremål, museets vaxdockor, stilleben eller skildringar, du bestämmer.

Alla ges möjligheten att teckna utifrån sin egen tolkning och sitt personliga uttryck, såväl i stil som teknik. Tusch, kol, blyerts, färgpennor, pastell eller digitalt. Låt dig inspireras!

Det går bra att delta med barnvagn eller med rullstol.

""
Hämta höstens tryckta program!