Teckna ett museum: Gustaviansk elegans

Biljettsläpp 16 augusti

Köp biljett

Samlingsplats står på biljetten

I kväll besöker vi den förmögne handelsmannen Schwan. Från sitt hus kan han se ut över Skeppsbron där handelsfartygen ligger tätt och varor lastas på och av.

När vi möter herr Schwan sitter han i morgonrocken och skriver brev. Kanske bjuder han på en kopp chocolat eller någon annan nymodig läckerhet?

Teckna ett museum

Vi tecknar oss i höst genom museets utställning om Stockholms utveckling under 500 år. Vi gör ett nytt nedslag vid varje tillfälle.

Vår ciceron Lena Lövdahl berättar om tiden och händelser i staden utifrån kvällens plats i utställningen. Tecknaren Juha Nyberg leder oss och hjälper till med tips och råd för den som så önskar.

Ditt motiv kan vara olika föremål, museets vaxdockor, stilleben eller skildringar, du bestämmer.

Alla ges möjligheten att teckna utifrån sin egen tolkning och sitt personliga uttryck, såväl i stil som teknik. Tusch, kol, blyerts, färgpennor, pastell eller digitalt. Låt dig inspireras!

Det går bra att delta med barnvagn eller med rullstol.

""
Hämta höstens tryckta program!