Staden & vi: Barnet på vinden

Sten med inskriptionen Till minnet av alla de barn från Allmänna ...
Minnessten på Adolf Fredriks kyrkogård. Foto: Johan Stigholt.

Tisdag 25 oktober

Droppa in

Salongen, plan 1

En kort föreläsning om ett föremål från polisens hittegodsavdelning som lämnats in till Stadsmuseet.

För några år sedan kontaktade polisens hittegodsavdelning museet med anledning av en låda med en textad lapp ”Till Stadsmuseet för forskning”. Lådan skulle enligt polisrapporten innehålla en svepning till ett barnlik som hittats på en vind i centrala Stockholm.

Piamaria Hallberg, etnolog, och Petra Nygård, arkivarie, berättar om bakgrunden till beslutet att ta emot föremålet till museets samlingar.

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden. Under hösten 2022 utgår alla föreläsningar från artiklar i årsboken ”Stadsvandringar 19”.

Stadsvandringar 19