Det magiska huset

Ett barn och en springande kanin i ett trapphus.
Följ med och upptäck vårt hus vindlande historia! Illustration: Ola Skogäng.

Söndag 23 oktober

50 kronor per person

Samlingsplats står på biljetten

Följ med på en tidsresa i Stadsmuseets gamla hus. Här har hänt otroliga saker genom århundradena och vi får höra om häxprocesser, spöken och barnhusbarn. Programmet passar barn i åldrarna 8–12 år.

Spår av Stockholms historia märks i Stadsmuseets hus. Berättelserna finns i ristningarna i trapphuset, i stenräckets svärdmärken och i de nedslitna trappstegen. Här har funnits domstol, kyrkor, krog, skola … Och nu? Ja, nu är det ett helt vanligt museum.

Programmet bygger på Stadsmuseets bok ”Elise och det magiska huset”. Uppläsning och visning av bokens författare Sara Danielsson.

Det står ett gammalt hus mitt i Stockholm …

Boken handlar om Elise som faller ner i tiden. Vi får följa hennes resa, lyssna på berättelsen och ta reda på mer om vad som hänt i huset.

Elise strövar ensam i museets salar. Alltid ensam, det är så det känns. När hon plötsligt ser en liten kanin och ska till att fånga den, faller hon rakt nedför trappan och rätt in i 1600-talets Stockholm. Hur ska hon nu komma tillbaka hem? Och vart tog kaninen vägen? Och vem är det som följer efter henne? I det gamla huset tas Elise med på en resa genom tid och rum, och snart är hon inte längre ensam.
/Ur ”Elise och det Magiska huset”

Boken från förlaget Stockholmia är skriven av Sara Danielsson och illustrerad av Ola Skogäng.

Gruppbokning

Detta program kan även bokas för grupp

""
Hämta höstens tryckta program!