Om stadens dofter, lukter och odörer – med guldkant

En kvinna står vid en rad dörrar med hänglås.
Foto: Lennart af Petersens, 1946.

Tisdag 18 oktober

175/85 kronor

Hörsalen, plan 2

Konservator Synnöve Karlsson Streijffert bjuder på en personlig betraktelse kring stadens dofter, lukter och odörer genom tiderna.

En reflektion kring de dofter som har försvunnit ur vår miljö, lukter som vi saknar men som vi minns? Dofter från barndomen, från saker och företeelser som inte finns längre. Om dassen på vindar och i gårdshus till dagens avföringsskräck, om den fruktansvärda stanken från slakterierna i stan, om epedemier, men också om det väldoftande höet på Hötorget och om parfymdofter nu och då.

Kvällen inleds med ett tidstypiskt verk av musik, text eller karaktär av Lena Lövdahl, skådespelare och musiker.

I biljetten ingår ett urval av våra museimackor med lax, skagen, rosfbiff, chevre eller falafel. Till det serveras alkoholfritt bubbel, cider och vatten.

Lokalen är utrustad med hörslinga.