Teckna ett museum: Makalöst barockt

Biljettsläpp 16 augusti

Köp biljett

Samlingsplats står på biljetten

I kväll ser vi hur 1600-talets adel blir stormrik och ståtliga palats byggs i Stockholm. Det mest påkostade adelspalatset heter Makalös …

Välkommen in och njut av den pråliga inredningen i guld, siden och sammet. Men mitt i allt det vackra hittar du en dödskalle, för att påminna dig om att även du är dödlig.

Teckna ett museum

Vi tecknar oss i höst genom museets utställning om Stockholms utveckling under 500 år. Vi gör ett nytt nedslag vid varje tillfälle.

Vår ciceron Lena Lövdahl berättar om tiden och händelser i staden utifrån kvällens plats i utställningen. Tecknaren Juha Nyberg leder oss och hjälper till med tips och råd för den som så önskar.

Ditt motiv kan vara olika föremål, museets vaxdockor, stilleben eller skildringar, du bestämmer.

Alla ges möjligheten att teckna utifrån sin egen tolkning och sitt personliga uttryck, såväl i stil som teknik. Tusch, kol, blyerts, färgpennor, pastell eller digitalt. Låt dig inspireras!

Det går bra att delta med barnvagn eller med rullstol.

""
Hämta höstens tryckta program!