Staden & vi: Återhämtning? Jag minns inte vad det innebär!

En gasmask.
Illustration: Anna Juhlin.

Tisdag 11 oktober

Droppa in

Salongen, plan 1

En kort föreläsning om Stadsmuseets dokumentation av vård- och omsorgspersonals vardagsliv under coronapandemin.

Under coronapandemins första år, 2020, lade Stadsmuseet ut sammanlagt fyra enkäter med olika teman på webben. Nästan sexhundra svar kom in.

Anna Juhlin, etnolog, berättar om arbetet med de frågelistor som med kort varsel utformades i samarbete med Stockholms läns museum och riktade sig specifikt till vård- och omsorgspersonal i Stockholms stad och län.

Allt står still samtidigt som det brinner. Ett vakuum med osäkert slutdatum.

Skribenterna berättar här målande och levande även om det allra tyngsta i sin yrkesvardag. Genom deras egna ord får vi i materialet ta del av ögonblicksskildringar från nattpass på IVA-avdelningen, de arbetspass som kallas för inferno, döden som alltid är nära, beskrivningar av skyddsutrustning som liknas vid alltifrån rymddräkter till nunnedok och den ständiga sömnbristen.

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden. Under hösten 2022 utgår alla föreläsningar från artiklar i årsboken ”Stadsvandringar 19”.

Stadsvandringar 19