Svenska mästerskapen i berättarslam 2022

""
Var med i publiken och kora segraren! Foto: Vimar Ericsson/Svenska Dagbladet, 1951.

Lördag 8 oktober

80/40 kronor

Hörsalen, plan 2

Låt dig svepas iväg av historier från när och fjärran när tävlande från hela landet gör upp om vem som är svensk mästare i muntligt berättande.

Berättarslam är en lekfull tävling där de flesta i lokalen deltar på ett eller annat sätt. Publiken agerar domare när svensk mästare i berättarslam 2022 ska koras.

För att ha en chans måste de tävlande vinna publikens gunst och gillande. Så förbered er på kluriga, spännande och mustiga berättelser hämtade direkt från verkligheten eller trakterna däromkring …

13.30 Välkomna till Stadsmuseet

Johan Teodorsson välkomnar och berättar om Stadsmuseet och Stockholmsutställningen.

13.45 Berättarslam

Tävlingsledare: Pelle Olsson

15.15 Bensträckare med fika

Kaffe, te och kaka serveras.

15.30–16.30 Berättarslam, fortsättning

Programmet är ett samarbete med Berättarnätet Öst och genomförs med stöd av Kulturrådet