Staden & vi: När källorna tiger

""
Äldre Västgötalagens ”Rättlösabalk” i handskriften B 59.
 • Öppettid

  Tisdag 4 oktober

  17.00–17.45

 • Pris

  Gratis

  Droppa in

 • Plats

  Stadsmuseet

  Salongen, plan 1

En kort föreläsning om hur det var att vara hbtq på medeltiden.

Kunde man vara homosexuell på medeltiden? Det är en fråga som ibland dyker upp på till exempel guidningar för skolklasser. Men vad ska man svara? Finns det över huvud taget några källor som berättar om samkönat sex i äldre tider?

Föreläsare: Kalle Holmqvist, museipedagog och skribent

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden. Under hösten 2022 utgår alla föreläsningar från artiklar i årsboken ”Stadsvandringar 19”.

Stadsvandringar 19