Teckna ett museum: Ryska handelsmän och tuffa tider

""
Illustrationer: Juha Nyberg.

Tisdag 27 september

200/100 kronor

Biljettsläpp 16 augusti

Köp biljett

Samlingsplats står på biljetten

I kväll besöker vi utställningsrummet Ryssgården där en rysk handelsman visar upp sina varuprover.

Här på Ryssgården har vår handelsman rätt att sälja sina varor under sträng kontroll, men blir det krig kan han hamna i svenskt fängelse istället. Kanske här i vårt hus!

Teckna ett museum

Vi tecknar oss i höst genom museets utställning om Stockholms utveckling under 500 år. Vi gör ett nytt nedslag vid varje tillfälle.

Vår ciceron Lena Lövdahl berättar om tiden och händelser i staden utifrån kvällens plats i utställningen. Tecknaren Juha Nyberg leder oss och hjälper till med tips och råd för den som så önskar.

Ditt motiv kan vara olika föremål, museets vaxdockor, stilleben eller skildringar, du bestämmer.

Alla ges möjligheten att teckna utifrån sin egen tolkning och sitt personliga uttryck, såväl i stil som teknik. Tusch, kol, blyerts, färgpennor, pastell eller digitalt. Låt dig inspireras!

Det går bra att delta med barnvagn eller med rullstol.

""
Hämta höstens tryckta program!