Staden & vi: Högdalstoppen – en familjehistoria

Tisdag 27 september

Droppa in

Salongen, plan 1

En kort berättelse i instamatic-bilder om hur Högdalstoppen såväl formade som formades av en familj från Västergötland.

Flickan på bilden heter Ann. Hon är fyra år och står på vad som idag är känt som Högdalstoppen. Om det vittnar det karaktäristiska vattentornet i bakgrunden, byggt 1958 och av Stadsmuseet bedömt ha ett stort kulturhistoriskt värde.

Under flera av 1960- och 1970-talens skollov bodde Ann på Högdalstoppen, medan hennes pappa Bernhard arbetade med att forma och planera den. Idag är den ett landmärke för Stockholm, och en plats där bland annat Ingemar Stenmark och Jean-Claude Killy tävlat mot varandra.

Föreläsningen utgår från tidstypiska instamatic-bilder, tagna av Anns mamma Kirsten.

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden. Under hösten 2022 utgår alla föreläsningar från artiklar i årsboken ”Stadsvandringar 19”.

Stadsvandringar 19