1700-talets Stockholm

""
Kaffebeslaget: Lagens hantlangare överraskar ett kaffedrickande sällskap damer. Martin Heland, efter Pehr Nordquists målning.

Söndag 25 september

100/50 kronor

Samlingsplats står på biljetten

I denna museivisning får vi lyssna till brottstycken om liv och händelser i Stockholm under 1700-talet.

Hör om kaffeförbud, teatrar, den tidens kulturbråk och lyssna på en epistel eller två av Bellman. Vi även höra om kungens unga älskarinna Hedvig Taubes öde och om hennes födelsedagsfest på krogen Källarstugan.

Guide: Lena Lövdahl

På grund av trappor är visningen inte tillgänglig för personer med rullstol eller med barnvagn.

Tillfällen hösten 2022

Söndag 25 september 13.00–14.00
Söndag 9 oktober 13.00–14.00
Söndag 23 oktober 13.00–14.00

Stockholmsutställningen

Följ med på en hisnande resa från en liten plats i norra Europas utkant till en urban, skandinavisk metropol. Genom tre våningsplan tar vi dig från stormaktsdrömmar till förortspunk via rännstensromantik, ölhallar och folkhemsideal.

Stockholmsutställningen

""
Hämta höstens tryckta program!