Frågesport: 1600-talets Stockholm

Utsikt över Stockholms vatten i månsken.
Stockholm på 1600-talet, akvarell efter kopparstick. Carl Svante Hallbeck, 1800-tal.

Torsdag 22 september

Salongen, plan 1

Här får du chansen att glänsa med dina kunskaper om det första ”moderna” seklet som gav oss såväl ett långvarigt krig som vetenskap och musik.

I högt tempo reser vi genom 1600-talets Stockholm, via sådant du kanske redan vet eller inte ens visste att du visste.

Vem vann det 30-åriga kriget? Hur blev Sverige en stormakt och hur blev Skåne svenskt?

Om du känner dig hemma i århundradet är du kanske även bekant med den moderna svenska ämbetsförvaltningen, filosofer som Descartes, författare som Lasse Lucidor, vetenskapsmän som Olof Rudbäck och barockens musik och arkitektur.

Men det får vi se i kväll när du ställs mot andra tävlande!

Hemliga priser till mästarna. Frågesporten leds av Stadsmuseets Johanna Karlsson och Annika Jägerholm.

Det går bra att besöka programmet med barnvagn och med rullstol.