Staden & vi: Vandring med klosterfolket

""
 • Öppettid

  Tisdag 20 september

  17.00–17.45

 • Pris

  Gratis

  Droppa in

 • Plats

  Stadsmuseet

  Salongen, plan 1

En kort föreläsning som tar oss från klarissorna på Norrmalm till johanniterna vid Skeppsbron.

Under medeltiden fanns det konvent och kloster och konventskyrkor på varje holme i staden, från Klara kloster på Norrmalm till Svartbrödraklostret och johanniternas kyrka på Stadsholmen. Här får du lära känna Stockholm utifrån systrarnas och brödernas anläggningar.

Föreläsare: Anna Bergman, byggnadsarkeolog

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor.

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden. Under hösten 2022 utgår alla föreläsningar från artiklar i årsboken Stadsvandringar 19.

Stadsvandringar 19