Inställt: Staden & vi: Ett bröllopsminne i Mina drömmars stad

""
Skånegatan österut från Nytorget. Foto: Kasper Salin, årtal 1885–1910.

Tisdag 13 september

Droppa in

Salongen, plan 1

Programmet är tyvärr inställt på grund av sjukdom.

En kort föreläsning om ett minne som inspirerade Per Anders Fogelström i romanen ”Mina drömmars stad”.

År 1938 berättade hamnarbetaren Per Ludvig Lindgren i radion om en bröllopsfest, som etsat sig fast i hans minne. Han blev ett återkommande radioinslag och folklivsforskare ställde sig i kö för att intervjua denna minneskonstnär.

Hur mycket av Lindgrens minne smögs in i romanen? Går det att spåra bröllopsparet och festdeltagarna i källorna? Kanske säger det något ytterligare om livet i Söders fattiga utkant i slutet av 1800-talet.

Föreläsare: Sören Lindström, bibliotekarie

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor.

Tillfällen hösten 2022

Tisdag 13 september 17.00–17.45
Tisdag 22 november 17.00–17.45

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden. Under hösten 2022 utgår alla föreläsningar från artiklar i årsboken ”Stadsvandringar 19”.

Stadsvandringar 19