Från Bollhuset till Dramaten 1770–1910 – med guldkant

Biljettsläpp 16 augusti

Köp biljett

Hörsalen, plan 2

Följ med på en vandring i bilder och se hur Stockholm förvandlats genom tiderna med hjälp av gediget bildmaterial från digitala Stadsmuseet.

Ciceron är Hans Arnbom från SVT. Hans har arbetat tillsammans med Hans Villius & Olle Häger under 20 år, en erfarenhet som gett honom goda kunskaper i hur man berättar om en bild.

Hans Arnbom: När jag för några år sedan hittade det Digitala Stadsmuseet på nätet så blev det startskottet till de nu över 100 stockholmshistoriska spaningar jag gjort på Facebook. De tre föredrag jag skall hålla hösten 2022 kommer därifrån.

Vi följer i bild Dramatens slingriga väg genom Stockholm från Bollhuset i Gamla stan fram till dagens byggnad vid Nybroplan.

Kvällen inleds med ett tidstypiskt verk av musik, text eller karaktär av Lena Lövdahl, skådespelare och musiker.

I biljetten ingår snittar och alkoholfri dryck.

Lokalen är utrustad med hörslinga.