Boksläpp: Tapetmakerskor

Gratis biljett

Biljetter släpps 30 dagar före programtillfället

Salongen, Källarstugan, plan 1

Mia Skotts bok ”Tapetmakerskor” ger oss nya inblickar i kvinnors arbete och konkurrensvillkor i 1700-talets Stockholm.

Få yrkeskvinnor i 1700-talets Stockholm var lika skickliga och samtidigt självständiga som tapetmakerskorna.

Historikern Mia Skotts forskning om kvinnor som tillverkade tapeter erbjuder helt nya perspektiv på kvinnors förmåga att konkurrera med männen, vars dominans på området har beskrivits som total.

Boken bygger på källmaterial från Hallrätten som låg i Södra stadshuset, nuvarande Stadsmuseets byggnad.

Under kvällen håller Mia Skott ett föredrag och du kan köpa boken till specialpris. Programmet startar i Salongen och flyttar sedan till Källarstugan och galleriet för tilltugg och skål.

Arrangör: Stockholmia förlag

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök