Sportlov

Barn springer uppför en stor trappa med valv.
Foto: Anders Hviid.

1–6 mars

Fri entré till museet

Gå på familjevisning av museet, undersök Katarinaberget, tillverka egna klippdockor eller en maskeradmask i vår 1700-talsverkstad.

Skapande 1700-talsverkstad

Tisdag–fredag, hörsalen plan 2:

Materialkostnad 30 kronor per person och timme. Köp biljett

Tillverka dina egna klippdockor med 1700-talskläder. Gör en maskeradmask, prova moucher och lär dig solfjädersspråket. Prova en slängkappa och ta en hemlig selfie!

Mer att göra i museet

Lilla djurspåret

Hittar du alla djur som gömt sig i utställningen? Och kan du lista ut vilket det hemliga djuret är? Här får du uppleva vår Stockholmsutställning med alla sinnen. Och häpna över hur många djur det kan finnas i en stad! Från 2 till 100 år.

Stora tidsresan

Res genom tid och rum! I boken ”Elise och det magiska huset” ramlar flickan Elise ned genom tiden – just i det här huset. Hjälp henne att finna vad hon söker på en tidsresa genom Stockholms historia! Från 8 till 100 år.

Ljudvandring: Andarna ekar på Stadsmuseet

Följ med på en gratis ljudvandring i huset och upptäck dess verkliga historia. Passar dig som är 12 år och uppåt.
Ljudvandring

Fritidsgrupper

Det går bra att besöka Stadsmuseet på egen hand och ta del av de verksamheter som finns. Ni behöver anmäla er i entrén när ni kommer!