Inställt: Visning av Barnrikehuset 1937

Ett möblerat vardagsrum, vevgrammofon på en byrå.
Foto: Francis Bruun.

Onsdag 23 februari

Guide: Erik Gunnarsson, museipedagog

100/50 kronor

Biljettsläpp 16 augusti

Köp biljett

Östermalm

Samlingsplats står på biljetten

Programmet är tyvärr inställt.

Lägenheten på Stickelbärsvägen är återskapad som den såg ut när familjen Jonasson bodde där i slutet av 30-talet.

Barnrikehusen hade regler för vilka familjer som fick flytta in. För att få en lägenhet med två rum och kök behövde man ha minst fyra barn.

Lägenheterna var små, men för de familjer som flyttade från omoderna kyffen på Södermalm, Norrmalm och Gamla stan var det som att komma till himmelriket med modernt kök, tvättstuga och badrum.

Under visningen för du höra om de som bott i lägenheten och om tiden då folkhemmet stod för dörren.

Efter visningen, som tar cirka en halv timme, finns det gott om tid att gå runt på egen hand och titta på alla föremål och reflektera tillsammans med våra guider och andra besökare.

Guide: Erik Gunnarsson, museipedagog

Visningen är på grund av trappor inte tillgänglig för personer med rullstol.

Tillfällen hösten 2022

Lördag 24 september 15.00–16.00
Lördag 8 oktober 15.00–16.00

""
Hämta gärna vårt tryckta program!