Staden & vi: Samtida fördjupning av Nationella minoriteter i Stockholm

Flaggor och symboler; text: Vems är du?

Tisdag 8 februari

Gratis biljett

Salongen, plan 1

En kort föreläsning utifrån utställningen ”Nationella minoriteter i Stockholm” om samhörighet, tystnad och stolthet, sorg och upprymdhet.

Judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar är sedan år 2000 Sveriges nationella minoriteter. Samer är även Sveriges urfolk. I utställningen ”Vems är du?” i Tunnvalvet uppmuntrar vi till ett utforskande av tillhörighetens betydelse.

”Jag har inte vågat ha sameflaggan uppe utanför mitt hus, förrän de senaste fem åren. Nu har jag det, och ibland stannar folk upp och frågar nyfiket om den”. Laila, 85 år.

Under denna föreläsning får du en fördjupning av några av de samtida teman som utställningen tar upp.

Föreläsare: Minja Hjorth, etnolog

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor.

Tillfällen våren 2022

Tisdag 8 februari 17.00–17.45
Tisdag 12 april 17.00–17.45

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden.

Nationella minoriteter i Stockholm

Programmet arrangeras inom Stadsmuseets projekt om de nationella minoriteterna och urfolket samer i Stockholm. Utställningen ”Nationella minoriteter i Stockholm” visas 29 januari 2022–22 augusti 2022. Nationella minoriteter i Stockholm

""
Hämta gärna vårt tryckta program!