Fullbokat: Staden & vi: Historisk fördjupning av utställningen Nationella minoriteter i Stockholm

Flaggor och symboler; text: Vems är du?

Tisdag 1 februari

Gratis biljett

Salongen, plan 1

Programmet är fullbokat.

En kort föreläsning om nationella minoriteters historia i Stockholm.

Judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar är sedan år 2000 Sveriges nationella minoriteter. Samer är även Sveriges urfolk. I utställningen ”Nationella minoriteter i Stockholm” i Tunnvalvet uppmuntrar vi till ett utforskande av tillhörighetens betydelse.

I denna föreläsning får du en fördjupning av några av de historiska teman som utställningen tar upp. Med utgångspunkt från Stockholm som mångfaldens och maktens stad genom historien gör vi nedslag i några platser och händelser som speglar de nationella minoriteternas närvaro och villkor.

Föreläsare: Anna Juhlin, etnolog

Programinfo

Föreläsningen är 20–30 minuter. Därefter finns tid att ställa frågor.

Tillfällen våren 2022

Tisdag 1 februari 17.00–17.45
Tisdag 19 april 17.00–17.45

Staden & vi

I programserien Staden & vi möter du Stadsmuseets personal som berättar om vår stad genom aktuella projekt, dokumentationer och arbetsområden.

Nationella minoriteter i Stockholm

Programmet arrangeras inom Stadsmuseets projekt om de nationella minoriteterna och urfolket samer i Stockholm. Utställningen ”Nationella minoriteter i Stockholm” visas 29 januari 2022–22 augusti 2022. Nationella minoriteter i Stockholm

""
Hämta gärna vårt tryckta program!