Kantele i juletid för barn

Inomhushissen är avstängd

Hissen mellan museets våningsplan är avstängd för underhåll till och med 31 januari. Detta påverkar tyvärr tillgängligheten i museet.

Olika akustiska stränginstrument.
Kantele är ett stränginstrument av cittratyp, vanligt i östersjöfinsk folkmusik och har status som Finlands nationalinstrument.

Lördag 11 december

Gratis biljett

Biljett behövs för både barn och vuxna
    Hämta biljett

Hörsalen, plan 2

Interaktiv kantelekonsert med möjlighet för barn (7–15 år) att lära sig spela det finska nationalinstrumentet.

Programmet leds av Kanteletrio: Helena Tuupanen, Anni Lindblad och Sandra Häggström.

Kantele- och Kalevala Vänner är en musikkulturförening i Stockholm. Dess syfte är att främja det finska stränginstrumentet kantele, kantelemusik och sverigefinsk kultur i Sverige. Föreningen främjar också kännedom om Finlands nationalepos Kalevala. Se www.kantele.se för mer information.

Tips: Kantele i juletid för alla

söndag 12 december 14.00–15.00

Vems är du?

Programmet arrangeras inom Stadsmuseets projekt om de nationella minoriteterna och urfolket samer i Stockholm. Utställningen ”Vems är du?” visas 29 januari 2022–22 augusti 2022. Vems är du?

I samarbete med Kantele- och Kalevala Vänner med stöd från Stockholm stad

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök