Kvinnan i manfolkskläder

""
Utsnitt från ett rättsprotokoll där Elisabeth/Mats historia framgår. Handlingen finns på Stadsarkivet.

Torsdag 28 oktober

Gratis biljett

Salongen, plan 1

Stadsarkivet gästar museet med en föreläsning om följderna av ett gränsöverskridande liv på 1600-talet.

Den 5 juni år 1679 ställdes Elisabeth Olofsdotter inför rätta i Stockholm, anklagad för att iklädd manfolkskläder ha uppträtt som Mats Ersson, tagit värvning som soldat och gift sig med pigan Kjerstin Ersdotter. Domen skulle bli mycket hård.

Föreläsare: Johanna Törnros, Stadsarkivet

Programinfo

Boka din biljett via vår e-tjänst. Ett fåtal biljetter finns att hämta i butiken samma dag.

Det är ett högt tryck på våra program i Salongen. Har du biljetter du inte ska använda? Hör av dig till boka.stadsmuseet@stockholm.se så att någon annan kan utnyttja platsen.