Träffa en byggnadsantikvarie

Människor sitter och pratar vid ett bord.
Foto: Johan Stigholt.

Torsdag 21 oktober

Gratis, droppa in

Salongen, plan 1

Vi ger dig råd om hur du bevarar kulturhistoriska värden vid renovering eller ombyggnad samt förklarar hur klassificeringar går till.

Torsdagar 17.00–18.00
2 september–16 december 2021 (utom 4 november)

Ska du renovera eller bygga om din fastighet? Då är det viktigt att känna till husets historia, hur den har sett ut och hur den har förändrats och vad den kan ha för kulturhistoria värden och kvaliteter som är värda att ta tillvara på. Här har du möjlighet att rådgöra med Stadsmuseets byggnadsantikvarier.

Är du nyfiken på varför en byggnad, en park eller en bro är klassificerad gul, grön eller blå i stadens kulturhistoriska klassificeringskarta? Stadsmuseets byggnadsantikvarier svarar på frågor om kulturhistoriskt värde, hur värderingen görs och vilka lagar som gäller.

Det finns möjlighet till samtal på cirka 15 minuter beroende på antalet besökare i kö.

Om du vill ringa oss i stället

Du kan även ringa oss under denna tid varje vecka på telefon 08-508 31 620. Välj ”Salongen” bland alternativen i talsvaret!