Sagor och skrymt: spöken

Suddig kvinna i 1700-talskläder.

Söndag 26 september

50 kronor

Källarstugan, plan 1

Högläsning och berättande för dig någonstans i åldrarna 7–107 år om hemlösa gastar och ett livs olevande museispöke här i vårt hus.

Eva Ebbothsen skriver i sin bok ”Den stora spökräddningen” om hur Englands spöken hamnat i kris. De kusliga slotten där de bott håller på att förvandlas till konferenshotell och spaanläggningar. Vart ska de nu ta vägen? Kanske är deras räddning Rick, en pojke som bryr sig om alla varelser på jorden. Han bestämmer sig för att försöka rädda dem.

Och hör om museets alldeles egna spöke – von Görtz. Han levde ett mycket dramatiskt liv under 1700-talet. Så pass att en del tror att han har en massa ouppklarade ärenden. Kanske är det därför han går runt i huset …

Berättare: Sara Danielsson, museipedagog

Sagor och skrymt

Under sensommar och höst bjuder vi på högläsning för åldrarna 7–107 år i den gamla krogen Källarstugan. Spökhistorier, sagor, sanning och myt – och kanske hittar vi en verklig historia i Stadsmuseets gamla hus? Sätt er till rätta och välkomna in i berättelsernas värld!