Livesänd presentation kring Mitt liv som Ulla Winblad

Teckning av folk på en stökig middag. Vissa sitter ner, andra står upp. En del skålar med sina glas, någon dricker från sitt glas.
En ståjande middag. Johan Tobias Sergel, 1780.

Onsdag 15 september

50 kronor

Direktsändning som ger en bakgrund till Stadsmuseets utställning om den verkliga kvinnan bakom Bellmans karaktär.

I Stadsmuseets aktuella utställning ”Mitt liv som Ulla Winblad” möter du den verkliga kvinnan bakom Carl Michael Bellmans diktade gestalt. Hon hette Maria Christina Kiellström och hennes stormiga liv är en sannsaga om stolthet och skam, fest och vardag, vrede och vanära. Fonden är 1700-talets stad, från de fattigaste utkanterna till balen på slottet.

I den digitala visningen tittar vi på dokument, målningar och andra historiska källor som berättar om Maria Christinas liv och tiden hon levde i. Vi närmar oss några av de föremål och arkivhandlingar som ligger till grund för utställningen, och som berör alltifrån brott och straff till mode och 1700-talets levnadsvillkor. Vi berättar också om arbetet bakom utställningen, som särskilt knyter an till ny forskning rörande kommersiell sexualitet i 1700-talets Stockholm.

Praktisk info

Visningen sker via mötesprogrammet Zoom. Länk skickas med din köpta biljett. Efter presentationen som är cirka 30 minuter går det bra att ställa egna frågor och diskutera!

Tillfällen hösten 2021

Onsdag 8 september 12.15–13.00
Onsdag 15 september 12.15–13.00
Onsdag 22 september 12.15–13.00
Onsdag 29 september 12.15–13.00

Mitt liv som Ulla Winblad

1 juni 2021–21 augusti 2022. Fri entré.
Utställningen Mitt liv som Ulla Winblad