Epstein, Fogelström och slangar med slira

Lars Epstein sitter och läser i en bok.
Foto: Lars Epstein.

Torsdag 26 augusti

100/50 kronor

Hörsalen, plan 2

Lars Epstein tar oss tillbaka till 40-talets Stockholm genom Per Anders Fogelströms debutroman ”Att en dag vakna”. Obegriplig söderslang utlovas!

Per Anders Fogelströms var 32 år när han skrev sin debutroman ”Att en dag vakna” (1949), både en form av kollektivroman i samtida Stockholmsmiljö och en spänningsroman med självbiografiska inslag.

Dessutom är den delvis skriven på söderslang, så knepig att boken innehåller en ordlista. Så det blir en upplevelse att få höra Lars Epstein läsa högt ur romanen i kväll!

Till uppläsningen får vi se samtida fotografier som ger oss ytterligare möjlighet att uppleva huvudstadens atmosfär såsom den tedde sig i slutet av 1940-talet och skildras i boken.

Lars Epstein är journalist, fotograf och Fogelströmkännare. Som mottagare av Lennart af Petersenpriset ställde han år 2020 ut  sina fotografier i Stadsmuseet.

Lokalen är utrustad med hörslinga.

I samarbete med Per Anders Fogelströmsällskapet

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök