Världsarvet Skogskyrkogården

Böljande landskap i solnegång med damm, trädrad och byggnad med höga pelare.
Foto: Susanne Hallmann.

Söndag 8 augusti

150 kronor

Enskede

Samlingsplats står på biljetten

En konst-, kultur- och arkitekturvandring genom Skogskyrkogården med besök i ett av kapellen.

Det finns en tanke bakom allt vi ser på arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz världsberömda kyrkogård. Följ med och upptäck detaljerna som gör skillnad!

Varför ser Sju brunnars stig ut som den gör? Vad är tanken med stenmönstret framför bänkarna i Heliga korsets kapell? Och varför sticker man in nyckeln i ögat på en dödsskalle för att öppna Skogskapellet?

Skogskyrkogården finns sedan 1994 med på Unescos världsarvslista och räknas till en av den moderna arkitekturens viktigaste skapelser.

Kyrkogårdens unika förening av det nordiska landskapet, arkitekturen och de enastående utsmyckningarna gör platsen till ett kulturhistoriskt arv av stor internationell betydelse och en föregångare för begravningsplatser över hela världen.

Guidade vandringar 2021

Vandring varje söndag 6 juni–7 november 13.00–15.00.

Sträcka

Cirka 2,5 kilometer

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.

Vandring för grupp

Denna vandring kan även bokas för grupp

Visitors center

Under sommaren är Visitors center öppet med kafé, utställning och information.

Öppettider Visitors center 2021

maj–september: alla dagar 11.00–16.00 (utom midsommarafton och midsommardagen)
oktober: lördagar och söndagar 11.00–16.00
allhelgonahelgen: fredag 5, lördag 6 & söndag 7 november 10.00–17.00

Skogskyrkogårdens webbplats

Gruppbokning

Detta program kan även bokas för grupp

På Visitors center kan du fika och samtidigt få veta mer om Skogskyrkogården. Foto: Susanne Hallmann.