Inställt: Jakten på Jack

Museet är tillfälligt stängt

Museet är tills vidare stängt med anledning av covid-19. Alla program är inställda till och med 31 maj. Följ gärna våra digitala visningar! Läs mer om corona och ditt besök

Två barn går tillsammans med en mycket liten skägge gubbe med svärd och lykta i en kyrka.
Jack smyger i Storkyrkan. Illustration: Anna Sandler.

Söndag 23 maj

Guide: Gudrun Wessnert, museipedagog

50 kronor per person

Biljettsläpp 25 maj

Köp biljett

Gamla stan

Samlingsplats står på biljetten

Följ med på en magisk tur runt Gamla stan med Jack och hans vänner från de populära barnböckerna. Vandringen passar barn i åldrarna 6–10 år.

Vandringen bygger på författaren Martin Olczak och illustratören Anna Sandlers böcker om den trolldomskunnige pojken Jack, hans moster Betty och lille Rurik.

Fiktion blandas med historiska händelser när vi besöker platser ur böckerna, som brödrostverkstaden och kastanjeträdet i Gamla stan.

Bland annat undersöker vi vad det är för varelser och odjur som döljer sig bakom husfasader och under broar. Vi får höra om vilka hemligheter som göms under Storkyrkans uråldriga valv och kanske får vi syn på något som lurar i vattnet vid Riddarholmen.

Vandringar våren/sommaren 2021

Söndag 25 april 14.00–15.30

Söndag 23 maj 14.00–15.30
Söndag 30 maj 14.00–15.30

Söndag 13 juni 14.00–15.30
Söndag 20 juni 14.00–15.30

Sträcka

Cirka 1,5 kilometer

Vandringen är tyvärr inte tillgänglig för personer med rullstol eller barnvagn på grund av kullerstenar, trappor och backar.

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök