Inställt: Aspudden från torp till hipp närförort

Museet är tillfälligt stängt

Museet är tills vidare stängt med anledning av covid-19. Alla program är inställda till och med 31 maj. Följ gärna våra digitala visningar! Läs mer om corona och ditt besök

Gammalt fotografi av spårvagn vid hållplats med stationsbyggnad.
Spårvagn på linje 16 stannar till på hållplats Aspudden. Foto: Dahllöf, årtal 1922–1929. Spårvägsmuseets arkiv.

Torsdag 20 maj

120 kronor

Biljettsläpp 25 maj

Köp biljett

Aspudden

Samlingsplats står på biljetten

Följ med på en historisk vandring genom platsens olika skepnader och bruk fram till dagens attraktiva bostadsområde.

Ursprungligen var Aspudden ett torp under Hägerstens gård, där bland annat Bellmans syster bodde på 1700-talet.

På 1800-talet fanns här frukt- och tobaksodlingar och vid Vinterviken tillverkade Nobel dynamit.

Åren 1910–1911 byggdes det många bostadshus i området, främst för arbetare och hantverkare. Aspudden kom senare att bli ganska förslummat innan området rustades upp.

Guide: Michael Ketzel, museipedagog

Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.

Denna vandring kan även bokas för grupp

Tack för att du håller avstånd!
Läs om corona och ditt besök